IMPLANTOLOGIE

TAND IMPLANTAAT EN IMPLANTOLOGIE


De beste oplossing om ontbrekende elementen bij te plaatsen


Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u voorheen gewend was. De tand implantaat is een implantaat van een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.  Zo kunt u weer zonder problemen in een appel bijten!


Implantaat tandarts in Heerenveen


In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Uw tandarts-implantoloog adviseert u graag over de beste aanpak voor uw situatie. Als implantaat tandarts helpen u graag aan een blijvend stralende lach!


De voordelen van een implantaat van een implantaat tandarts

  • Basis voor vaste tanden, kiezen of een klikgebit
  • Esthetisch hoogwaardige oplossingen
  • Een veilige, betrouwbare behandelmethode
  • Hoge belastbaarheid en duurzaamheid
  • Geen beschadiging omliggende tanden
  • Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks
  • Probleemloos bijten en kauwen, lachen en praten


De complete behandeling bestaat uit verschillende stappen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de ingreep wordt de behandeling in fasen gedaan. Wil je advies voor een tand implantaat of een tandarts spreken die gespecialiseerd is in implantaten? Bel of mails ons.


01  INFORMATIE EN UITGEBREIDE ONDERZOEK

Na het verzamelen van gegevens, onder andere door middel van röntgenfoto’s van uw mond, beoordeelt uw behandelaar welke behandelopties er voor u zijn. De voor- en nadelen van de verschillende oplossingen worden uitgebreid met u besproken, zodat u goed op de hoogte bent van elk aspect van de ingreep voordat u een keuze maakt.

Wanneer u kiest voor een implantaat, vindt er een eerste consult met de implantoloog plaats.

Er moet voldoende bot aanwezig zijn om de implantaten te kunnen plaatsen. Sommige patiënten hebben te weinig bot, bijvoorbeeld wanneer er al lange tijd een tand ontbreekt en de kaak al is geslonken, en dan kan botopbouw noodzakelijk zijn.


02 HET MAKEN VAN EEN BEHANDELPLAN EN BEGROTING

Op basis van het eerste consult wordt er een behandelplan met een bijbehorende begroting voor u opgesteld. Hierin vindt u de behandeltarieven zoals door de overheid (NZA) vastgesteld en de kosten voor de techniek.

03 HET PLAATSEN VAN DE TAND IMPLANTAAT

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Nadat de verdoving is ingebracht, maakt de tandarts op de plaats waar het implantaat moet komen het tandvlees los. Hij boort een gaatje in het kaakbot, waar het implantaat in wordt geplaatst. Vervolgens hecht hij het tandvlees. Bij plaatsing van meerdere implantaten herhaalt hij deze handelingen..

04  GENEZINGSFASE

Totdat het implantaat stevig met uw kaakbot is vergroeid, is een genezingsfase van 6 weken tot enkele maanden te verwachten. Elk geval is uniek.

Vaak worden zelfoplossende hechtingen gebruikt en anders worden de hechtingen na 2 weken verwijderd. Goede mondhygiëne is van groot belang voor een succesvol genezingsproces.

05 PLAATSING VAN UW DEFENITIEVE KROON, BRUG OF TIJDELIJKE PROTHESE

Tijdens de genezingsfase wordt de kroon, brug of gebitsprothese voor u gemaakt. Uw definitieve restauratie wordt op het implantaat bevestigd, zodat u weer kunt lachen, bijten en kauwen zoals vroeger.

06 CONTROLE VAN TAND IMPLANTAAT EN NAZORG OP LANGE TERMIJN

Voor het slagen van de behandeling op lange termijn is een zorgvuldig controle- en nazorgprogramma noodzakelijk. Na de plaatsing moet u minimaal één keer per jaar en soms eens in de 3-6 maanden door de implantoloog of door de eigen verwijzende tandarts worden gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken naar het implantaat, de restauratieve voorziening, het botniveau, het tandvlees en de mondhygiëne.


Het belang van goede mondhygiëne na het plaatsen van een implantaat

Een goede mondhygiëne is van groot belang en dient dan ook regelmatig te worden gecontroleerd en zo nodig te worden bijgestuurd. De mondhygiënist kan u daarbij helpen. Bij onvoldoende verzorging kan er een ontsteking ontstaan, waardoor de implantaten voortijdig verloren kunnen gaan. Om de paar jaar dienen röntgenfoto’s te worden gemaakt om te controleren of de stabiliteit van de implantaten en de aansluiting van de restauratieve voorzieningen nog voldoende is. Ook dient de voorziening te worden gecontroleerd op houvast, slijtage en aansluiting. Het voortijdig signaleren en aansluitend verhelpen van mogelijke problemen kan kostenbesparend werken. Daarom zullen na de behandeling duidelijke afspraken worden gemaakt over een controle- en nazorgprogramma.

Het naleven van de onderhoudsaanbevelingen en het handhaven van een voldoende niveau van mondhygiëne is een voorwaarde om in voorkomende gevallen een beroep te kunnen doen op de garantiebepalingen.


Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij helpen u!

CONTACT
Share by: